Ladies Night -En förvantansfull kväll

I går den 23 September tog jag, min mamma, hennes kompis Vida och min kompis Fia 17.07 tåget in till stan. Vi hoppade av vid södra stationen och gick till fots mot Götgatsbacken. Där vi hittade en mysig resturand med överkommliga priser. Mamma och Fia går in först medans jag och Vida står utanför. När dom kommer inte på den mysiga resturangen möts dom av en super otrevligt ägare så påstår att mamma måste betala 10 kronor för att låna toaletten. Mamma svarar tilbaks med att vi ska äta men måste låna toan först, ägaren blir förbannad och står på med att hon ska betala 10 kr. Mamma säger till honom

-Vill du att vi ska äte på din resturang eller inte?

Han ser stött ut och säger:

-Men gå då!!!!!!


Jag och Vida kommer in och vi sätter och beställer in super god mat.. när vi sedan är reda för att gå gåt mamma fram till ägaren på ren jävulskap och räcker fram en fem krona och säger:

-Tack för jätte god mat och tjejen som servarade oss var jätte trevlig och här har du fem kroner för toalett besöket.. Den väldigt otrevliga ägaret börjat tjaffsa och det värsta är att han tog femman.

Slutsats:  Jätte bra mat men hemsk ägare!!

Men men, vi fortsatte iaf vår färd från slussen till globen i en taxi.. där vi stöter på en super trevlig och humoristisk taxi kille.. vi skrattade så att vi höll på att krevera..

Efter den 5 minuters långa färden var han värde en stor dricks för att ha fått oss på så gott humör efter hur restarang ägaren uppfört sig.  

När vi kommer till globen är det fullt med folk.. Vi blev av släppte vid entré 1 och såg sedan att vi skulle till entré 6.. så vi börjarde runda hela globen men efter ett tag är vi framme och hör en stor våg av höns kackel.. hela globen fylld med 10.000 tjejer från 18 och uppåt. Och inte nog med det stank det hummer och vitt vin i hela globen också.. (betalade man lite mer än vad vi gjorde så fick man det serverat)

Vi satte oss på våra platser och showen kunde börja.. och det var bara så underbart!!!

Martin Stenmark, Mikael Nyqvist & Peter Magnusson

En resa genom livet!!

En varm försommar dag den 12 Maj 1986 fick mamma Ann-chrisitn plötsliga värkar.. hon väntade sitt första barn tillsammans men sambon Thomas. Thomas hade sedan tidigare 3 barn, så för honom var det här inget nytt, medans mamma Anki aldrig hade varit med om något liknande. 

Kl: 11.20 på morgonen den 12 Maj var mamma Anki hemma tillsammans med hunden Cavalino i deras gemensamma 2:a i Sköndal.  Medans pappa Thomas hade åkte till jobbet. Plötsligt känner hon en konstig känsla och börjar anan att nåtgot är på gång (efter som att hon hade gått över tiden med 9 dagar). Värkarna kommer med mer gämna mellan rum hela tiden och Anki tar upp telefonmen och ringer Thomas på jobbet. Pappa Thomas, som i det här fallet borde vara en veteran, blir helt till sig och kastar sig in i bilen mot sin kärest och sitt blivande barn (Som dom förresten har kallat "Elvis" hela tiden i magen).

Efter cirka fem minutern bilfärd är han hemma och möter en frustrerad Anki med stoora värkar.. dom hade inte tid att vänta utan var tvungna att ge sig iväg på en gång. Som tur var bodde dom inte långt ifrån närmsta sjukhus. Väl innne på sjukhuset kommer mamma Anki i på ett rum ögonaböj.. vid det här tilfället är klockan ungefär 11.50. Förlossiningen sätter igång och kl:12.32 går mamma Ankis smärtor över till en enorm glädje. Hon hade fått sitt första barn. Men allt detta mys med ett blodigt barn på bröstet sekunderna efter förslossningen var inget Anki fick vara med om... När deras efterlängtade barn väl kommit ut så såg mamma Anki att läkarna sprang ut med ett blått barn upp och ner hängandes och förstod att något inte stod rätt till.

Pappa Thomas reser sig och springer ut i korridoren och skriker till läkarna
- Nu fixar ni det här era jävlar!!!!!!

En orolig mamma och pappa sitter inne i deras rum och vänta och väntar.. Efter ett tag kommer en sköterska in med deras efterlängtade dotter i en liten kuvös och förklarade för dom att dotterna mår utmärkt nu men under förlossningen ströps blodtillförseln till barnet hjärta och det gjorde henne blå och att hjärtat inte slog som det skulle men cirkulationen var åter tillbaks och hjärtat hade fått tillbaka sin rythm och för första gången fick dom nyblivna föräldrarna se sin dotter..

Senare döptes dottern till
ANNA EVELINA LOVISA ISABELLE HANSSON



När dom sedan hade kommit hem och fått tillvaron att fungera så besämmer sig pappa Thomas för att köpa ett hotell i Funäsdalen,Härjedalen. Så redan när Evelina är 3 månader gammal tar dom sina flyttlåder och lämmnar stan för den friska fjäll luften.
Dom bodde i Funäsdalen tills Evelina var 4,5 år då deras hotell brann ner. Och hammnade åter igen ner i Stockholms trakten. Men den här gången liter mer söder ut i en liten stad vid namn Nynäshamn.

Efter 2,5 år så ansökta pappa Thomas om skillsmässa och flyttade till Tyskland.  Det blev en tung och svår period för mamma Anki och dottern Evelina som vid det här lagret är ca 7 år. Men dom klarade sig, dom hade iaf varandra. Ett tag senare flyttar pappa Thomas till Spanien och Anki och Evelina är kvar i Nynäshamn.

Evelina växte upp utan sin pappa men med en mycket kärleks full mamma.

Idag är Evelina 20 år gammal, jobbar på ett konditori och bor fortfarande i Nynäshamn.
Men idag bor hon tillsammans med sin sambo Johan sedan 3,5 år tillbaks. Även mamma Anki bor kvar här i Nynäshamn med dock fortfarande ensamstående.

Vad det gäller pappa Thomas så har han flytt medelhavet och befinner sig för tillfället i Åre. Men har nyss sålt huset för att resa jorden runt. Idag har mamma och Evelina tagit upp kontakten med pappa Thomas igen och allt gammalt groll är förlåtet!!